PSD cere premierului să nu atace la CCR legea dării în plată

C.B.
Politică / 3 mai 2020

PSD cere premierului să nu atace la CCR legea dării în plată

PSD cere public, prin vocea senatorului Daniel Zamfir, ca prim-ministrul Ludovic Orban să nu atace la Curtea Constituţională legea dării în plată, dar şi să amâne, prin Hotărâre de Guvern implementarea liberalizării preţurilor la utilităţi.

"Cer public domnului prim-ministru Ludovic Orban să nu conteste la Curtea Constituţională legea dării în plată pentru că în acest mod nu ar face decât prelungească suferinţa celor care de ani de zile sunt în pragul ruinei şi duc povara ratelor la bancă", a afirmat senatorul social-democrat Daniel Zamfir duminică, într-o conferinţă de presă.

Acesta a precizat că actul normativ mai prevede că cei care apelează la această lege nu vor fi introduşi în baza de date privind rău platnicii

Zamfir mai spune că PSD va vota în Camera Deputaţilor, ca for decizional, alte acte normative care privesc protejarea populaţiei în faţa băncilor sau a recuperatorilor de creanţe.

"În săptămânile următoare, PSD va vota în Camera Deputaţilor legea plafonării dobânzilor, va vota legea privind protecţia oamenilor împotriva executărilor silite şi, nu în ultimul rând, recenta lege adoptată de Senatul României care priveşte faptul că preţul contractului la utilităţi şi prestări servicii se va exprima numai în lei. Suficient populaţia României a suportat nemeritat devalorizarea monedei naţionale în raport cu monedele străine, ca atare, preţul la utilităţi şi servicii va fi exprimat în lei", a mai afirmat Daniel Zamfir.

Zamfir a cerut premierului "să amâne ceea ce Guvernul Cioloş decisese, şi anume liberalizarea preţului la utilităţi", solicitând ca prin hotărâre de guvern să fie amânată liberalizarea acestor preţuri.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Exemplu de bune practici: "Creditare responsabilă in Romania sub atenta supraveghere a BNB"

    1. Banca "R" atrage de la populație in 2008 depozite in valoare de 100.000 Lei; 

    2. Banca "R" acorda un credit de 100.000 Lei in baza unui contract in care se stipulează franci elvețieni la cursul de 2 Lei/Franc elvețian (cursul de atunci); ( banca nu a deținut niciun moment franci elvețieni, BNB știe asta) 

    3. Banca "R" cunoaște riscurile francului elvețian (vezi documentele interne apărute in spațiul public); 

    4. Banca "R" minte clientul prin pliante si mass media dând asigurări clientului ca francul elvețian este o monedă stabilă. 

    5. 2018-2020 banca încasează de la client cel puțin 100.000 lei (suma acordată initial) 

    6. Clientul are in continuare de achitat 200.000 lei dublul sumei împrumutate. 

    7. Continuarea contractului ar permite băncii sa încaseze de la client 500.000 lei (de 5 ori suma împrumutată in 2008). 

    Întrebare: 

    1. Este corect față de banca să piarda din profitul de cazinou obținut in urma pokerului contractual. 

    2. Este corect ca prin darea in plată clientul sa "beneficieze" de pierderea avansului si a ratelor plătite timp de 12 ani si banca sa încaseze doar 125.000 lei plus valoarea de piață a imobilului (125.000) adică doar 250.000 lei pentru suma de 100.000 lei împrumutată...? când banca vrea sa încaseze de 5 ori suma împrumutată?! ca așa e la poker 

    1. Daca mâine s-ar da credite FOARTE avantajoase in yeni japonezi v-ați baga??? Cred că majoritatea da. Cam asta a fost și cu francul. SE STIE de riscul valutar in astfel de credite. Daca peste 7 ani ajunge euro la 10 lei ce facem? Încă o dare în plată? Luați credite in lei și cu asta basta.

      Tampenie umana, creditele astea s au dat in 2007-2008. Ce acces aveai atunci la informatii? Banca te convingea sa semnezi in chf ca e Elvetia, tara neutra etc etc. te dai destept in 2020. Ho ca nu mai da nimeni credite in alte valute. Aici e vorba de un echilibru minte seaca

    PSD si restul scursurilor socialiste!

    Veti fi condusi la sub 10% in maxim 6 luni pentru ce ati facut cu maghiarii in ultimile zile... cu mana puternica veti fi condusi acolo unde e locul romanilor ce lucreaza impotriva romanilor : la gunoiul istoriei si efectiv la gunoi , in urma unor mari miscari de strada .... pas cu pas.... bucata cu bucata ...intai o manutza, apoi un piciorush....  

    e o promisiune si promisiunile se tin! ;)  

    1. Pentru cei ce comentează: pro/contra PNL, pro/contra PSD, pro/contra...(orice alt partid):

      1. Cand vom înțelege oare ca această politică de dezbinare este alimentată doar de interesele din afara țării?  

      2. Când vom înțelege oare ca pe acest fond de ura si dezbinare, Romania va fi golita de resurse iar romanii vor deveni pe veci sclavii străinilor ?  

      3. "Divide et impera" întreținut prin intermediul mass mediei, de corporațiile străine si popoarele cu interese in Romania, funcționează mai bine ca niciodată. 

      O sa ne falimenteze ! Ambele partide nu fac altceva decât pomeni electorale. Actualii guvernanți au criticat măsurile foștilor, dar acum urmează aceeași direcție populistă pentru a nu pierde capital electoral. Nici un guvern nu a investit banii împrumutați în producție și infrastructura ci dor în salariile nesimțite și pensiile speciale. Să vă fie rușine !

    ”Din pacate lumea e construita astfel:Prostii sunt plini de sine,iar desteptii sunt plini de indoieli.”B,Russell

    Vali,nu mai fi ”plin de sine”,esti contrazis putin mai sus.

Comanda carte
SHE LEADS - Gala Excelenţei în Business
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3157
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4183
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8708
Gram de aur (XAU)Gram de aur461.0847

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb