• UPDATE 19:15:
Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea, a declarat: "Este regretabil că un singur acţionar minoritar urmăreşte să folosească sistemul de justiţie pentru a întârzia şi a interfera cu implementarea hotărârilor adoptate de o largă majoritate a acţionarilor Fondului. Cu toate acestea, trebuie să observăm că decizia instanţei s-a bazat pe un argument strict tehnic, de procedură, şi a făcut referire numai la hotărârile acţionarilor care au fost aprobate în septembrie 2010. De la acea dată, acţionarii Fondului şi-au exprimat şi confirmat intenţiile referitoare la administrarea Fondului de mai multe ori prin alte hotărâri şi chiar şi-au reiterat aprobarea pentru deciziile luate la AGA din septembrie 2010. Vom continua să respectăm aceste hotărâri şi să administrăm Fondul în conformitate cu contractul nostru de administrare şi cu Actul Constitutiv în vigoare".
• UPDATE 16:33:
Franklin Templeton va continua să administreze Fondul Proprietatea în conformitate cu contractul încheiat cu Fondul şi cu Actul constitutiv în vigoare, care, susţin reprezentanţii Templeton, este diferit de cel contestat în instanţă.
"Administratorul Fondului nu a primit niciun document oficial din partea Curţii de Apel Bucureşti în legătură cu decizia adoptată în acest dosar" a declarat Adrian Cighi, reprezentantul legal al Franklin Templeton Bucureşti.
---
• Acţiunile FP, oprite de la tranzacţionare
Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea unei hotărâri AGA a Fondului din septembrie 2010 prin care compania Franklin Templeton a fost numită administrator.
Decizia este irevocabilă.
Astfel, acţiunile FP au fost suspendate de la tranzacţionare la ora 13:03, ultima cotaţie din piaţă fiind de 0,525 lei, în stagnare faţă de referinţă.
Pe 21 decembrie 2011, Tribunalul Bucureşti a constatat nulitatea absolută a hotărârilor Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) Fondului Proprietatea prin care, în data de 6 septembrie 2010 a fost modificat actul constitutiv, iar Franklin Templeton a fost numit administratorul Fondului Proprietatea.
Fondul Proprietatea a contestat decizia cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.
Procesul pentru anularea deciziilor AGA fusese intentat de avocatul Ioana Sfîrăială.
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a respins, miercuri, recursul Fondului Proprietatea, menţinând astfel decizia din decembrie 2011 a Tribunalului Bucureşti. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este irevocabilă.
1. justitia e oarba, nu stie ce face,
(mesaj trimis de Virgil Bestea în data de 10.10.2012, 17:27)
doar asa spunea cu cateva zile in urma domnul Borzea. Si mai apoi ce vrei de la niste angajati care sunt platiti mai rau ca soferii de la Hidroelectrica :-)
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Rubini în data de 10.10.2012, 21:55)
Acei angajati au libertatea de a se angaja soferi la hidroelectrica .
Faptul ca salariile lor sint mai mici decat ale acelor soferi nu ii legitimeaza in a da solutii aberante si nu numai in acest caz.