SIBEX Speculatorii, în aşteptarea informaţiilor economice şi a summit-ului UE

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 iunie 2012

Lichiditatea redusă şi evoluţiile mixte au fost coordonatele primei jumătăţi din cea de a doua şedinţă a săptămânii pe piaţa Sibex. La ora 16.45 volumul transferurilor era de 1700 contracte cu o valoare de 18,2 milioane lei. Tendinţa de nehotărâre care a fost prezentă la bursa sibiană a fost vizibilă şi pe pieţele europene, unde acţiunile au pendulat între câştiguri şi pierderi, precum şi pe futures-ul din SUA, înainte de publicarea unor date foarte importante pentru economia de peste ocean: încrederea consumatorilor şi preţurile caselor. De asemenea, investitorii din pieţele financiare europene şi nu numai aşteaptă cu nerăbdare summit-ul liderilor UE.

Pentru Dow Jones, numărul contractelor era, la ora 16.45, de 835 pe scadenţa septembrie, produsul fiind cel mai tranzacţionat. Cotaţia futures a indicelui american creştea la Sibiu cu 39 puncte, la 12.467 puncte. Cotaţiile futures de peste ocean nu au fluctuat semnificativ, având o evoluţie mai degrabă plată înainte de publicarea rapoartelor economice menţionate. Deschiderea de la NYSE a fost însă una "verde".

Speculaţiile înregistrate pe perechea euro/dolar tranzacţionată în lei s-au soldat cu 476 de contracte, încheiate pe scadenţa septembrie, date înregistrate tot la ora precizată anterior. Moneda unică se deprecia cu 0,13%, faţă de dolar, la o cotaţia de 1,2500 USD. Pe pieţele externe euro s-a devalorizat din nou în raport cu dolarul, după ce a atins minimul pe două săptămâni în şedinţa de luni. S-au înregis-trat speculaţii şi pe perechea euro/yen japonez, cu o evoluţie favorabilă monedei nipone. Euro pierdea 0,39%, fiind estimat la 99,2 yeni pe scadenţa septembrie, pentru care se înregistrau 77 contracte. Şi pe pieţele internaţionale yenul se aprecia, moneda comună scăzând la minimul din mai mult de o săptămână faţă de acesta, după ce cos-turile de creditare au crescut în Spania şi Italia, pe fondul temerilor că liderii întruniţi la Summit-ul european din această săptămână nu vor reuşi să rezolve problema crizei datoriilor suverane.

Pe segmentul derivate pe acţiuni s-au tranzacţionau contractele DESIF5 pe scadenţa septembrie. Speculatorii au estimat o scădere de 0,51% a acţiunii "SIF Oltenia", la o cotaţie de 1,0950 lei. Numărul contractelor DESIF5 a fost de 151. Au mai fost tranzacţionate şi derivatele SIF4, cu 30 contracte pe septembrie şi 20 pe decembrie şi cotaţii de 0,7 lei/acţiune pentru ambele termene. Acestea au fost conturate după scăderea de 1,41%.

Lipsa interesului pentru speculaţiile cu aur s-a reflectat în volumul redus înregistrat pe contractele cu acest activ în prima jumătate a sesiunii. La ora 16.45 se observau doar 51 de contracte SIBGOLD august, iar cotaţia metalului pierdea 6,7 dolari, valorând 1579 USD/uncie.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.45.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0600
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2961
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8673
Gram de aur (XAU)Gram de aur460.7924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapeseries.com
ccib.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb