Comisia Europeană trebuie să vină rapid cu o nouă propunere de Buget Multianual al Uniunii Europene 2021 - 2027, este concluzia la care a ajuns deputatul european Siegfried Mureşan (PNL/PPE) după videoconferinţa Consiliului European de joi seara.
"Era şi timpul să se ia această decizie. De un an de zile spun că proiectul de buget al Uniunii Europene pentru următorii şapte ani prezentat de Comisia Europeană încă din mai 2018 este depăşit.", a scris, astăzi, deputatul european pe pagina sa de Facebook, menţionând că, în ultimii doi ani a adăugat noi priorităţi pe agenda europeană, iar oamenii aşteaptă rezultate de la Uniunea Europeană şi în domenii precum: siguranţa cetăţeanului, controlul frontierelor externe ale Uniunii Europene, digitalizare, combaterea schimbărilor climatice, reducerea emisiilor de dioxid de carbon, îmbunătăţirea eficienţei energetice.
Potrivit acestuia, cel târziu în decembrie 2019, când Comisia Europeană a prezentat un program ambiţios de protecţie a mediului şi combatere a schimbărilor de climă (Pactul Ecologic European), trebuia să se modifice proiectul de buget al Uniunii Europene.
Siegfried Mureşan estimează că, în continuare, Comisia Europeană va prezenta un nou proiect de buget, iar pentru ca acesta să devină realitate trebuie să primească acordul tuturor celor 27 state membre ale Uniunii Europene şi al Parlamentului European.
"Vă spun foarte clar: pentru a primi votul Parlamentului European, Bugetul Uniunii Europene pe următorii şapte ani trebuie să îndeplinească 4 condiţii:
1.Să asigure finanţarea suficientă a priorităţilor tradiţionale ale Uniunii Europene: agricultura şi politica de coeziune. Trebuie să asigurăm suficiente fonduri pentru fermieri şi, de asemenea, avem în continuare nevoie de bani pentru autostrăzi, modernizarea căilor ferate, reabilitarea drumurilor, extinderea reţelelor de apă, canalizare şi electricitate la sate.
2.Să finanţeze noile priorităţi ale Uniunii Europene conform aşteptărilor oamenilor, conform promisiunilor pe care politicienii le-au făcut şi să nu le finanţeze prin reducerea finanţării pentru politicile tradiţionale ale Uniunii.
3.Să cuprindă un plan de susţinere a tuturor celor afectaţi de coronavirus. Acest plan trebuie să conţină în primul rând Fondul European de Solidaritate Împotriva Coronavirus de 50 de miliarde de euro pe care eu l-am propus, iar Parlamentul European l-a adoptat şi acum a devenit poziţie oficială a Parlamentului. Acest fond este destinat investiţiilor în spitale, în sistemul medical din Europa astfel încât cetăţenii europeni să aibă garanţia că, oriunde s-ar afla în Europa, beneficiază de servicii medicale bune, indiferent dacă trecem sau nu printr-o criză. Trebuie să nu mai vedem ţări, regiuni sau oraşe care se dovedesc incapabile să salveze viaţa cetăţenilor lor.
4.Să conţină suficiente rezerve pentru ca Uniunea Europeană să poată reacţiona în cazul în care vor apărea crize neprevăzute în următorii 7 ani. Este o perioadă lungă de timp, sigur vor apărea crize neprevăzute, aşa cum au apărut şi în ultimii 7 ani. Pentru ca Uniunea Europeană să poată reacţiona, să poată ajuta, are nevoie de rezerve de bani în buget.", a transmis deputatul european.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.04.2020, 00:27)
UE = un covoras facut nu dintr-o tesatura unitara ci din carpitze cusute intre ele :)
situatia bondurilor comune (corona bondurilor) refuzate de tarile excedentare E GRAITOARE
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Vali în data de 26.04.2020, 00:32)
DA, si tocmai de aceea UE e sortita disparitiei alaturi de moneda euro si zona euro si schengen si toate la un loc
sunt doar minciuni frumos colectionate
sub umbrela acestor minciuni o mana de tari fondatoare au exportat masiv la partenerii europeni si au facut excedente imposibil de atins in mod normal
refuzul unificarii datoriilor E DOVADA RELEI VOINTE A TARILOR ZONEI EURO , tarile fondatoare!
Bogatii nu vor sa fie la un loc cu saracii. Saracii sunt doar de exploatat si masa de consum.
Prostilor! Proiectul UE e o gluma care curand va sucomba. E URSS-ul zilelor noastre.
Si asa cum UE se va destrama in perioada 2021-2029, Rusia se va rupe in 8 tari distincte care se vor lupta intre ele in perioada 2036-2040.
p.s. am notat ultima fraza pentru ca am mai intalnit natafleti care ma considera pro-rus pentru ca amintesc care e viitorul UE - ca se va rupe si va disparea. Mintea lor monodimensionala nu intelege ca exista multiple perspective (nu doar pro-ceva si automat contra-altceva).
2. MEGAPARADOX
(mesaj trimis de anonim în data de 26.04.2020, 14:08)
NICI TOȚI SCLAVI vs NICI TOȚI ȘEFI.