Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, sâmbătă dimineaţă, că tematica pentru examenele naţionale ar putea fi adaptată, subliniind că se doreştea ca acestea să fie organizate la aceeaşi dată, în format fizic, informează news.ro.
"Pierderile suferite de sistemele de educaţie sunt foarte mari, important este să le compensăm. Trebuie să facem acţiuni remediale, este nevoie de profesionalismul şi devotamentul oricărui cadru didactic. Trebuie să se vadă cât a pierdut elevul, nu ce a predat profesorul. Am identificat sursele de finanţare pentru acţiunile remediale. Examenele naţionale se doresc a fi organizate la aceeaşi dată, în aceeaşi structură, în format fizic. Ele trebuie să se deruleze. Tematica ar putea fi adaptată", a declarat Cîmpeanu.
El a mai spus că se doreşte deschiderea şcolilor, subliniind că la data de 8 februarie nu se va exclude niciun scenariu.
"Pe lângă evoluţia epidemiologică şi cea de vaccinare, luăm în calcul şi evoluţia din alte state. Pe data de 8 februarie, în funcţie de analize, nu excludem niciun scenariu.Nu am să fiu ferm peste limitele competenţei. Toate trebuie puse la masă, pentru a lua decizia corectă", a subliniat ministrul, potrivit news.ro.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.01.2021, 11:30)
Poate ca ar trebui taiate cateva ore de curs in fiecare saptamana si cateva subiecte de la examene ca sa echilibrati taierile de salarii (prin omisiunea cresterii) din invatamant.
Daca nu sunt bani pentru profesori puteti lua de la parlamentari si de la personalul din ministere ca oricum au prea multi si sunt prea incarcate schemele de personal.
Cel mai probabil profesorii isi vor da silinta sa-i invete pe elevi (pe aceia putini care mai sunt interesati de cunostinte desi toti sunt convinsi ca la noi diploma si pila bat profesionalismul real) tot asa cum va straduiti si voi sa-i platiti mai bine (dupa grila de salarizare, se pare ca in viziunea guvernantilor tara are mai multa nevoie de soferi si de paznici + secretare decat de profesori).
Dealtfel, cum sa fie iubiti si respectati profesori cand in parlament si la guvernare predomina mediocritatile (pentru care profesorii au reprezentat "dusmanul" si nu "eliberatorul")?