STUDIU Băieţii de 8-16 ani sunt gameri şi rebeli, iar fetelor le place să folosească telefonul mobil

Ziarul BURSA #Miscellanea / 1 septembrie 2016

Băieţii de 8-16 ani sunt gameri şi rebeli, iar fetelor le place să folosească telefonul mobil

Fetelor le place să folosească smartphone-urile, în timp ce băieţii preferă computerele şi consolele de jocuri, conform sondajului Growing Up Online - Connected Kids, derulat de Kaspersky Lab şi iconKids&youth.

"În timp ce se pregătesc pentru începerea noului an şcolar, părinţii ar trebui să fie pregătiţi şi pentru situaţia în care copiii lor vor petrece mai mult timp pe Internet. Dacă înţeleg ce fac online copiii lor şi ameninţările cu care s-ar putea confrunta, părinţii vor putea să-i protejeze mai bine. Băieţii şi fetele cu vârste între 8 şi 16 ani se comportă foarte diferit pe Internet, ceea ce înseamnă că e nevoie de abordări diferite şi în ceea ce priveşte siguranţa lor. Fetelor le place să folosească smartphone-urile, în timp ce băieţii preferă computerele şi consolele de jocuri", se arată în documentul citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, în general, probabilitatea ca băieţii să fie dependenţi de jocuri pe computer este mai mare decât în cazul fetelor. Fetele optează pentru comunicarea pe reţele sociale şi mesagerie instant.

"Când vine vorba de metoda lor preferată de comunicare, fetele menţionează apelurile telefonice şi mesajele, ceea ce nu e de mirare, având în vedere atracţia lor faţă de smartphone-uri. Probabil pentru că sunt mai sociabile, fetele tind să aleagă mai des membrii familiei şi prietenii drept surse de informare, în timp ce baieţii se bazează mai mult pe Internet pentru ştiri. De asemenea, probabilitatea ca ei să creadă că ştiu cum să folosească Internetul şi cum să se protejeze online, este mai mare în cazul băieţilor decât al fetelor", se arată în document.

În acelaşi timp, conform sondajului, băieţii sunt mai puţin inhibaţi pe Internet decât fetele. Ei dezvăluie numeroase informaţii personale pe site-urile de socializare şi pretind că sunt mai mari decât vârsta lor reală. În plus, încearcă să treacă de soluţiile de control parental de pe dispozitivele lor şi ascund de părinţi informaţii despre activitatea lor online. Mai mulţi băieţi accesează conţinut nepotrivit pentru copii, comparativ cu fetele.

"Cercetarea arată ca părinţii de băieţi ar trebui să acorde mare atenţie la ce fac copiii lor online. Trebuie să folosească soluţii de control parental actualizate, care nu pot fi ocolite, pentru a-şi proteja micii rebeli de informatii nedorite sau periculoase, de exemplu, de jocuri care nu sunt pentru copii. În acelaşi timp, mamele şi taţii de fete trebuie să fie mai atenţi la persoanele cu care comunică acestea în mediul online. Reţelele de socializare şi sistemele de mesagerie instant sunt folosite de multe ori de personaje dubioase, care au intenţii ascunse şi vor sa obţină încrederea copiilor", a declarat Andrei Mochola, head of Consumer Business la Kaspersky Lab.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb