UBB, prima în ţară în clasamentul US News Best Global Universities

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 27 octombrie

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca

Recunoaşterea internaţională este foarte importantă pentru orice universitate care se respectă. Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) ocupă prima poziţie în ţară şi poziţia 675 la nivel internaţional în clasamentul american al universităţilor, US News Best Global Universities. Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David a ţinut să puncteze această performanţă: "Şi în anul 2021 UBB are cea mai bună performanţă academică în ţară, ceea ce mă bucură. Mă bucur pentru comunitatea noastră academică, care are astfel eforturile onorate, pentru tinerii din ţară şi din afara ţării, care au în UBB o instituţie integrată internaţional unde să studieze şi să se formeze ca specialişti şi buni cetăţeni, şi pentru ţară, UBB asigurând avantaje competitive României la nivel internaţional în diverse domenii. În lume există aproximativ 30.000 de universităţi şi aproximativ 11 rankinguri globale ale universităţilor acreditate de IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence. Cele 11 rankinguri sunt reunite în ţară în Metarankingul Universitar, în care, din 2016, anual, UBB ocupă prima poziţie. Între cele 11 rankinguri, the «Big Five» sunt însă ARWU/Shanghai (UBB prima/singura din România în 2021), Leiden (UBB pe prima poziţie în ţară în 2021), QS (UBB prima din România în 2021, alături de Universitatea din Bucureşti/Universitatea de Vest din Timişoara), THE (UBB pe poziţia a treia în ţară în 2021) şi US News (UBB pe prima poziţie în ţară în 2021)."

US News Best Global Universities este unul dintre cele mai importante clasamente internaţionale care ierarhizează universităţile pe baza performanţelor academice, dar şi în funcţie de reputaţia globală şi regională a acestora. Clasamentul general US News Best Global Universities include în acest an cele mai bune 1.750 de universităţi din 90 de ţări ale lumii, ale căror performanţe au fost analizate în funcţie de 13 indicatori vizând reputaţia globală şi regională a cercetării, publicaţiile şi manifestările ştiinţifice, impactul şi numărul total al citărilor şi colaborările internaţionale.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. clasament soros facut in orasul nr1 soros din Romania .

    Asa si CFR a castigat campionatul si cand a ajuns in cupele europene a dat-o in bara. Mai avem de munca, dar este un inceput bun.

    Puteau sa mentioneze ca fotografia este a facultatii de chimie din cadrul UBB, sa nu se inteleaga ca ar fi rectoratul. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

07 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3946
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7550
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8231
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.5919

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
croco.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro