Comisia Europeană a anunţat astăzi, dezvăluirea ideilor şi acţiunilor pentru o transformare digitală care să fie în avantajul tuturor şi să reflecte valorile cele mai de preţ, care ne definesc ca europeni: deschiderea, echitatea, diversitatea, democraţia şi încrederea, informează biroul de presă al Comisiei.
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: "Astăzi prezentăm tuturor viziunea noastră ambiţioasă cu privire la viitorul digital al Europei. Este o viziune care abordează toate aspectele, de la securitatea cibernetică la infrastructurile critice, de la educaţie digitală la competenţe, de la democraţie la mass-media. Îmi doresc ca Europa digitală să reflecte valorile noastre cele mai de preţ, care ne definesc ca europeni - deschiderea, echitatea, diversitatea, democraţia şi încrederea."
Europa se va baza pe experienţa sa îndelungată în domeniul tehnologic, al cercetării, al inovării şi ingeniozităţii, precum şi pe tradiţia sa puternică de protejare a drepturilor şi a valorilor fundamentale. Noile politici şi cadre de lucru vor permite Europei să utilizeze tehnologii digitale de vârf şi să îşi consolideze capacităţile în materie de securitate cibernetică. Europa va continua să aibă o societate deschisă, democratică şi durabilă, iar instrumentele digitale pot susţine aceste principii. Europa îşi va croi propriul drum şi îl va urma pentru a deveni o economie şi o societate digitală competitivă la nivel mondial, bazată pe valori şi incluzivă, continuând, în acelaşi timp, să fie o piaţă deschisă, dar bazată pe reguli şi să colaboreze îndeaproape cu partenerii săi internaţionali.
Astfel cum se prevede în strategia lansată astăzi, Comisia va prezenta în cursul acestui an un Act privind serviciile digitale şi un Plan de acţiune pentru democraţia europeană, va propune o revizuire a Regulamentului e-IDAS şi va consolida securitatea cibernetică prin instituirea unei unităţi comune de securitate cibernetică. De asemenea, Europa va continua să construiască alianţe cu partenerii săi internaţionali, mobilizând puterea sa normativă, consolidarea capacităţilor, diplomaţia şi instrumentele de finanţare pentru a promova modelul european de digitalizare.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.02.2020, 10:44)
1. Acest articol nu prezinta strategiile mentionate in titlu si este o pierdere de timp in consecinta.
2. "...valorile noastre cele mai de preţ, care ne definesc ca europeni - deschiderea, echitatea, diversitatea, democraţia şi încrederea." Din aceste valori pe mine, personal, nu ma reprezinta decat valoarea democratiei, valoare care pare sa lipseasca din institutiile Uniunii. Toate celalate 'valori' sunt cai troieni folositi de globalisti pentru a convinge oamenii creduli sa accepte decizii luate in detrimentul lor. "Deschiderea" pe care o propovaduiesc nu este deschidere pentru idei si perspective noi intr-un mod critic. "Cum? Nu vrei sute de mii de imigranti musulmani neintegrabili ca sa ne scada noua costul cu forta de munca si tie salariul? Nu vrei sa accepti sarmanii refugiati din Siria, care conform tratatelor internationale trebuie sa se opreasca in primul stat unde nu este razboi(Turcia)? Cum adica oamenii din Egipt si Maroc nu sunt refugiati pt ca nu este razboi? Esti un rasist si un xenofob!" Este deschidere necritica pentru ce-ti este dat de mai sus.
Echitatea pe care o vor este, si va fi intotdeauna in detrimentul egalitatii. Pentru cei cu nu stiu despre ce vorbesc - echitatea se refera la distribuirea resurselor in functie de nevoile oamenilor in chestiune. In principiu acest lucru suna dezirabil, pana cand consideri ca persoanele care distribuie aceste resurse pot, si vor decide, inevitabil, care oameni sunt mai nevoiasi. Acest sistem este prin natura lui coruptibil. Ca si comunismul, suna bine, dar oamenii nu sunt sfinti, si distributia resurselor, care, apropo, vor veni din taxare, se va face in mod preferential si nu meritocratic. Taxarea celor care reusesc sa produca si distribuirea catre cei care nu sunt in stare, dar au conexiunille politice relevante nu a functionat in comunism si nu va functiona niciodata.
Diversitate, adica "accepta-l pe marocanu asta, care are valori morale diferite fata de tine, la tine in tara ca sa-l pot angaja pe salariul minim pe economie. N-auzi ca e bine pentru economie? Ce conteaza ca uraste democratia, vrea sa implemente saria si nu respecta legea? O sa ne voteze pe noi, ca aducem mai multi ca el aici si nu pe noi ne jefuieste si violeaza, ca noi stam in cartiere aflunete in vile pazite".
Si nu in ultimul rand "Incredere", adica incredere in institutii si in elita care face legea.
Imi pare rau Ursula, valorile mele sunt libertatea, egalitatea, gandirea critica si democratia, si pentru ca gandesc critic inteleg ca interesele noastre nu sunt aliniate. Strategia privind datele si inteligenta artificiala par sa fie instrumente de control care ne vor indeparta de democratie, si ne vor aduce mai aproape de distopia la care lucrati din greu pentu a o construii.
NU MULTUMESC