Gorghiu confirmă că Piperea a fost luat în considerare pentru conducerea PNL Bucureşti

Ziarul BURSA #Politică / 17 iunie 2016

Gorghiu confirmă că Piperea a fost luat în considerare pentru conducerea PNL Bucureşti

Avocatul Gheorghe Piperea a confirmat, pe Facebook, că liderii PNL i-au propus să preia conducerea filialei Bucureşti a partidului şi a precizat că nu a luat deocamdată o decizie.

Informaţia a fost confirmată şi de copreşedintele PNL Alina Gorghiu, care a admis că a avut discuţii cu Piperea.

Aceasta a declarat, la Digi24: "Domnul avocat Piperea e unul dintre cei cu care eu şi Vasile Blaga am discutat, în vederea ocupării uneia dintre aceste funcţii la nivel de Bucureşti. Nu avem nimic bătut în cuie în momentul de faţă, discuţiile vor continua pentru că avem încă timp să ne ocupăm serios de acestă problemă. Nu vreau să dăm rateuri, nu vreau să facem alegeri greşite, căutăm oameni de afaceri, de cultură, care se pliază exact pe ceea ce reprezintă ca valori PNL. Vrem să deschidem partidul şi să-i atragem pe acei oameni care până acum au stat pe marginea politicii, deşi reprezintă foarte bine valorile liberalismului în spaţiul public''.

Pe de altă parte, aripa PDL o susţine pe Adriana Săftoiu pentru preluarea organizaţiei de Bucureşti, conducerea liberală având discuţii preliminare şi cu aceasta, potrivit Mediafax. Săftoiu nu are însă aceeaşi susţinere din partea vechiului PNL, care o vede mai degrabă şefă la sectorul 4.

Gheorghe Piperea a scris pe Facebook: "Prieteni, zilele trecute am primit o ofertă oarecum surprinzătoare din partea PNL, de a prelua conducerea organizaţiei de Bucureşti. E o provocare. Având în vedere, însă, multiplele proiecte în care sunt implicat, precum şi perspectiva reducerii suplimentare a timpulului alocat familiei (şi aşa insuficient), va spun că nu am acceptat încă propunerea. Trebuie să ştiţi că sub nicio formă nu am pus vreo condiţie de funcţie minimală, aşa cum ar putea rezultă din scenariile şi speculaţiile din presă. Pe mine nu mă poate scoate din postura actuală ceva meschin, ci un proiect important, de anvergură naţională, aşa cum au fost procesele pe clauze abuzive şi legea dării în plată. Apropo, dezbaterile la această lege mi-au arătat că astfel de lucruri nu se pot face chibiţând pe margine, ci prin implicarea unor actori politici. Desigur că veţi fi de acord cu mine că fără implicarea dlui deputat Zamfir, realitatea, azi, ar fi fost că avem o frumoasă teorie, un proiect bun (aşa cum a fost şi proiectul legii falimentului scris de mine în 2009 şi închis în sertare timp de 5 ani şi, ulterior, abandonat) şi atât".

Avocatul a dat asigurări că indiferent de decizia luată va rămâne "un om al cetăţii şi un luptător pentru drepturi şi libertăţi, dar şi un aliat al tuturor celor aflaţi în restrişte care mă vor fi chemat în ajutor" şi le cere sfatul în privinţa deciziei.

"Şi vă asigur că nu agreez nici tipul actual de politică, anacronic şi chiţibuşar, nici multe dintre feţele politice obosite care, în interes naţional şi pentru binele generaţiilor viitoare, trebuie să facă 10 paşi înapoi. În orice caz, dacă aş decide să mă implic într-un astfel de proiect, aş păstra tandemul cu Dan Zamfir. E evident că a fost un pact reuşit şi nu un act efemer de prestidigitaţie", a mai afirmat Gheorghe Piperea.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. cred ca nivelul tau de om nu merita sa te confirme ASCHIMODIA de gorghiu sau cum dracu o cheama nu are si nu a avut nimic in comun cu liberalismul.cat mai traiesc in aceasta tara sa vad o proasta si dobitocul de la cotroceni ca sunt liberali ma duc eu in alta lume.AM AJUNS CA NOI CEI CARE VOTAM LIBRERALII SA NE FIE SCARBA.BAI NEA PIPERA SPUNELE SA PLECE

    1. Esti prea violent in exprimare insa ai dreptate. Piperea ar fi un salt calitativ extraordinar insa smecherii ii dau o functie simbolica de unde nu poate decat sa ridice partidul si/sau sa isi franga gatul. Pentru Piperea este un razboi in care nu exista decat grade de infrangere. Simpla alaturare cu Gorghiu si Blaga il murdareste.

      Piperea=salt calitativ?Pai la tampeniile debitate la darea in plata el e numai bun sa puna umarul la decaderea liberalilor!

      Darea in plata are o perceptie pozitiva cu exceptia catorva amploaiati atarnatori pe la banci cu mentalitate de portarei cum probabil esti tu. Darea in plata este una din cele mai bune legi ale democratiei romanesti si asta ti-o spune unul care nu a avut niciodata un credit de la asazisele banci romanesti Du-te si mananca-ti ..... in alta parte!

      Nici eu nu am niciun credit dar consider legea incorecta din urmatoarele considerente:

      1. Daca eu iti dau tie ceva imprumut, tu trebuie sa imi restitui acelasi lucru. Nu iti convine, poti sa nu iei credit. (NIMENI NU ESTE OBLIGAT SA IA CREDITE)

      2. Nu poti sa obligi pe cineva sa aplice o lege care nu exista la momentul incheierii unei relatii comerciale. Este ca si cum ar veni cineva si ar da o lege ca toate dobanzile minime la credite sa fie de 20%, si atunci toate contractele vechi sa fie actualizate cu noua rata. Este o aberatie, iar la curtea europeana de justitie Romania va pierde procesul, urmand ca si tu si si eu sa platim pentru ca un constructor si cu un avocat, diletanti amandoi, s-au apucat sa faca pe expertii in finante.  

      Legea darii in plata nu numai ca nu va genera procese pierdute ci este probabil sa se exporte si in alte tari est europene. Legea este corecta pentru ca daca ai pus gaj pe un bun al meu, nu-ti pot plati, ia-l si du-te in pace!. Sclavie pe viata pentru un credit cu gaj in Europa nu are nici cum nici de ce sa fie!. Treaba cu legea care nu exista la momentul incheierii creditului este o ticalosie avocateasca pentru ca gajul/ipoteca a existat iar executarea ipotecii stinge creanta. Creditele date pe garantii insuficiente au fost si sunt inca o metoda de a suprandatora o tara si asa saraca doar pentru ca niste bagatori de seama prin niste banci sa isi indeplineasca un target nerealist. Prea mult timp niste derbedei de la BNR si-au vandut tara pe bani frumosi si au strambat legile in interesul unor banci straine. Statul roman trebuie sa-si apere in primul rand cetatenii si apoi bancile straine iar pentru cine face altfel exista alte institutii platite tot cu bani publici.

      Ex:Cineva a luat un credit de 100mii eur si a luat o casa.Dupa ce a achitat 60mii eur nu mai poate achita restul.Ii da casa bancii si scapa de rate.Cat de prost sa fi sa pierzi 60mii eur?Imi poti da un raspuns civilizat?

      Daca casa pe care o dai valoreaza la ora actuala 10.000 de euro si tu mai ai de dat din credit 40.000 atunci o dai, si iti cumperi una mai frumoasa cu 20.000 de euro.

      Dar daca casa pe care o iei cu 100.000 de mii, ajunge 200.000 peste un an si o vinzi. Ii dai si bancii 50.000 ca si ea si-a asumat riscul scaderii pretului imobilului?????? NU. Pentru ca daca pretul urca la 200.000 a fost meritul cunostintelor tale in materie de piata imobiliara. Deci banca trebuie sa participe doar in cazul in care piata imobiliara se prabuseste....  

      Statul roman trebuie sa creeze fundamentul cresterii nivelului de trai pentru populatia din aceasta tara. Daca statul va hotari sa puna tancurile la granita nu inseamna ca populatia o va duce mai bine. Deci tara nu trebuie aparata de investitori straini. Deocamdata nu am ajuns sa o ducem mai bine decat alte state europene, care nu si-au protejat populatia prin adoptarea legii darii in plata. Poate nu ar fi rau sa citesti codul civil pentru a vedea ce reprezinta gajul.

      Protejarea populatie impotriva abuzurilor marilor societati nu duce sau nu ar trebui sa duc la gonirea investitorilor straini. Ganditi-va ca la noi institutia protectiei consumatorilorilor este abia la inceput, in celalte state Occidentale astfel de institutii sunt deosebit de puternice. Nu trebuie sa fim un sat fara caini in care toata lumea sa faca ce vrea, iar cei care detin puterea economica sau polico-administrativa sa poatea sa isi bata joc de polulatie dupa bunul plac.

      In principiu nu ar avea sens insa daca omul isi pierde capacitatea de a genera venit constant ca sa plateasca ratele, daca nu ajunge la nici o intelegere cu banca sa o vanda altui doritor, decat sa se mai acumuleze alte datorii si penalitati de intarziere restante, poate ajunge si sa o dea in plata...In viata pot exista situatii diverse.

    PNL cred ca aveti soarta PNCTD.

    Care e doctrina PNL de fapt ? 

    Ce e PNL de fapt, ca nu mai e clar deloc. 

    Ce vrea si ce face in acest sens ? 

    E mai de stanga si mai populist decat PSD.

    1. PNL va avaea soarta PNCTD in situatia in care isi va pastra optica si persoane actuale din conducere, doar in situatia in care va refuza sa se redefineasca, sa se reformeze. Chiar daca PNL ar fi condus in momentul de fata de persoane integre, pentru ce l-ar vota oamenii? Doctrina liberala clasica nu mai este de actualitate, oamenii nu mai tind ca in secolul XIX, dupa libertati, drepturi egale, de ex., le au. PNL a avut un electorat stabil dupa 1990 doar pentru ca s-a dezis de comunism, s-a declarat anticomunist. In ziua de azi nici asta nu mai tine, electoratul priveste la altceva, vrea ca clasa politica sa lupte impotriva coruptiei, sa scoata in fata oameni integri si competenti, sa-i apere de abuzurile gigantilor economici, vrea sa simta protectia statului. Pentru a pimi voturi, trebuie sa fii in pas cu electoratul, electoratul trebuie sa se regaseasca in idei, programe, slogane etc. Clasa politica romaneasca, nu doar PNL, trebuie sa se reinventeze, sa se inoiasca. Piperea este o persoana inventiva, revolutionara prin idei, concepti, ar putea face multe lucruri bune, inclusiv redefinirea unui partid ca PNL.

    PNL Bucuresti condus de un avocacat !? 

    Cea mai piperata prostie. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb