Suedia, care a optat iniţial pentru o strategie flexibilă împotriva coronavirusului, se confruntă de trei săptămâni cu o creştere cu 10% a contagierilor şi înregistrează o rată înaltă a spitalizărilor, astfel încât autorităţile sanitare au considerat marţi că ţara se îndreptată spre al treilea val al pandemiei, relatează EFE şi Agerpres.
Numărul total al cazurilor a ajuns la 669.113, cu 11.804 mai multe decât vineri, iar cel al deceselor la 12.882, cu 56 noi decese şi o incidenţă de 497 de contagieri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, potrivit datelor publicate de Agenţia de Sănătate Publică (FOHM).
"Se pare că ne îndreptăm spre al treilea val. Vaccinurile nu vor putea stăvili răspândirea. Aproape că nu se exclude un scenariu cu o mai mare contagiere la primăvară", a declarat la o conferinţă de presă, epidemiologul şef al FOHM, Anders Tegnell.
Tegnell a vorbit despre o situaţie "critică". Potrivit lui, comportamentul cetăţenilor în următoarele săptămâni faţă de restricţiile şi recomandările autorităţilor va fi determinant pentru evoluţia virusului.
Numărul pacienţilor internaţi a crescut cu peste 20 % în ultimele zece zile, iar jumătate dintre regiunile suedeze se confruntă cu o creştere a ocupării paturilor la ATI.
Noi restricţii pentru frânarea contagierilor
Barurile, restaurantele vor trebui să închidă de luni la orele 20:30, după cum a anunţat săptămâna trecută guvernul suedez, care a lăsat deschisă posibilitatea reducerii prezenţei publicului în magazine şi sălile de sport, conform unei legi epidemiologice temporare de urgenţă emisă la începutul anului.
FOHM a prezentat marţi o propunere pentru limitarea, începând de sâmbătă, la 500 a clienţilor în magazine.
Guvernul a introdus din noiembrie mai multe restricţii, faţă de strategia aleasă în primul val al pandemiei, cu multe recomandări şi câteva interdicţii izolate.
Astfel, a fost limitat la opt numărul persoanele la reuniunile publice, au fost închise institute şi parţial şcolile şi, pentru prima dată, s-a recomandat purtarea măştilor în transportul public.
Rata mortalităţii în Suedia este de 125,95 la 100.000 de locuitori, de trei ori mai mare decât în Danemarca şi de zece ori mai mare faţă de Finlanda şi Norvegia, dar totuşi mai mică decât în alte ţări ca Belgia, Marea Britanie, Italia, Spania şi Portugalia.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.03.2021, 19:59)
la inceputul acestei mascarade se spunea ca orice mort , era de covid .apoi fiind imposibil cu atitia care erau implicati , sa acopere minciuna , s-a spus ca , covidul a grabit moartea ( mortul avand si alte boli ) . intrebarea este , stie cineva vreo boala care prelungeste viata ? toate bolile grabesc moartea , si atunci de ce numai despre covid se vorbeste non stop ?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Avatar de straja patriei în data de 02.03.2021, 21:20)
Sigur,intrebarea asta mi-am puso si eu.Am gasit si raspunsul dar il tin pentru mine.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.03.2021, 21:37)
lA UN AN DE CAND SE MOARE DE ACEST VIRUS VIN NISTE TAMPITI SI SE INTREABA CE-I CU ACEASTA MASCARADA