Uniunea Europeană impune taxe la importurile de oţel din Brazilia, Iran, Rusia şi Ucraina

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 octombrie 2017

Uniunea Europeană impune taxe la importurile de oţel din Brazilia, Iran, Rusia şi Ucraina

Uniunea Europeană (UE) impune taxe anti-dumping la importurile de produse din oţel laminate la cald provenite din Brazilia, Iran, Rusia şi Ucraina, în urma unei plângeri de la Asociaţia Europeană a Producătorilor de Oţel, Eurofer, printre ai cărei membri se află ArcelorMittal, ThyssenKrupp şi Tata Steel Europe, nemulţumite de preţurile extrem de scăzute, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Începând de sâmbătă, UE a introdus taxe anti-dumping între 17,6 şi 96,5 euro pe tonă. Iniţial, Comisia Europeană a propus stabilirea unui preţ minim pe tonă de 472,27 euro, dar şi-a revizuit propunerea deoarece nu a obţinut sprijinul tuturor statelor membre UE.

Printre companiile afectate se află subsidiarele din Brazilia ale ArcelorMittal şi Aperam, Companhia Siderugica Nacional, Usinas Siderugicas de Minas Gerais şi Gerdau, la un nivel de 53,4 - 63 de euro pe tonă.

Oţelul provenit din Iran va fi taxat cu 57,5 euro pe tonă, iar cel de la firma ucraineană Metinvest cu 60,5 euro pe tonă.

Taxele pentru producătorii ruşi de oţel variază de la 17,6 euro pe tonă pentru PAO Severstal, 53,3 euro pe tonă pentru Novolipetsk Steel, şi 96,5 euro pe tonă pentru MMK.

Bruxelles-ul a pus capăt investigaţiei asupra importurilor de oţel din Serbia fără a propune măsuri împotriva producătorilor din această ţară. Pentru a-i ajuta pe producătorii de oţel din UE, Bruxellesul a adoptat, până acum, peste 40 de măsuri anti-dumping care vizează în principal China.

Oţelul este a doua mare industrie din lume, după cea de petrol şi gaze, iar atenţia UE s-a modificat recent după ce s-a dovedit că barierele ridicate în calea importurilor ieftine din China au avut un impact.

În august, Comisia Europeană a introdus taxe anti-dumping de până la 28,5% pentru anumite tipuri de oţel rezistente la coroziune din China, după ce în urma investigaţiei lansate în urmă cu opt luni s-a descoperit că produsele beneficiau de subvenţii ilegale din partea autorităţilor de la Beijing.

În decembrie, statele membre UE au căzut de acord asupra unui regulament care va permite, în viitor, Bruxelles-ului să impună tarife mai mari în cazurile de dumping de materii prime, o măsură destinată în principal contracarării exporturilor chineze. După adoptarea definitivă, acest regulament va permite statelor europene să ceară tarife vamale mai mari pentru produsele care utilizează materii prime suspecte de dumping.

Comanda carte
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9709
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7216
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3650
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0224
Gram de aur (XAU)Gram de aur406.2521

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
contragarantare.ro
Mirosul Crăciunului
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb