Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat, joi, că a discutat cu mai multe companii importante pentru a investi la Iaşi, prezentându-le acestora faptul că în regiune se derulează mai multe proiecte majore de infrastructură, informează news.ro.
Ministrul Florin Spătaru a declarat, joi, într-o conferinţă susţinută la finalul unei întâlniri cu oamenii de afaceri din regiunea de Nord-Est, că Iaşiul este un pol major de competitivitate, iar printre atuuri se numără forţa economică pe care o are, dar şi un sistem educaţional performant.
"Am discutat cu potenţiali mari investitori şi am indicat Iaşiul ca fiind o zonă de dezvoltare. O parte din aceşti investitori nu ştiau foarte multe despre proiectele de infrastructură care se derulează în zonă. Aceste proiecte sunt potenţiale avantaje competitive pentru ei. Fie că vorbim de spaţii logistice sau unităţi de producţie le-am recomandat să vină în zona Iaşiului pentru a beneficia de un acces la o infrastructură mare şi de posibilitatea de conectare cu celelalte zone industriale ale ţării", a afirmat ministrul Florin Spătaru.
Întrebat de jurnalişti despre ce mari companii este vorba, ministrul Spătaru a explicat că au fost semnate contracte de confidenţialitate cu firmele care vor să deschidă afaceri în zona Iaşiului.
"Aceste companii urmează să îşi facă evaluările corespunzătoare. Una dintre companii activează în domeniul logistic", a afirmat ministrul Economiei, Florin Spătaru.
Totodată, ministrul a spus că şi până acum ar fi putut atrase mai multe proiecte mari la Iaşi, mai ales că există spaţii suficiente în Zona Industrială a oraşului.
"Proiecte mari industriale ar fi putut atrase. În Zona Industrială sunt multe spaţii care nu sunt utilizate la potenţialul maxim. La dimensiunea Iaşiului şi la capacitatea Iaşiului de a furniza capital uman probabil că o investiţie mare ar fi fost posibilă", a declarat ministrul Florin Spătaru.
El a precizat că prin autostrada A7, care se construieşte în prezent prin PNRR, Iaşiul va fi conectat cu Bucureştiul şi apoi "de acolo mărfurile pot fi transportate foarte rapid către alte zone".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 16.03.2023, 16:40)
Iasul? Ce ofera Iasul??
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 16.03.2023, 17:56)
Iasul ofera un primar corupt si un presedinte de consiliu judetean ultra corupt.
Ce vreti mai mult?
Adio investitii.
1.2. Iasul are un mare potential (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Emil în data de 16.03.2023, 19:26)
Iasul are ce sa ofere investitorilor.
Este un oras mare, cu resursa umana calificata, cu universitati de top unde tinerii din zona Moldovei se formeaza profesional. Se dezvolta economic intr-un ritm rapid. Viata culturala si de entertainment este foarte activa. In Iasi nu ai cum sa te plictisesti. De cand cu conflictul din Ucraina, foarte multe afaceri din Ucraina si din R. Moldova s-au mutat la Iasi. Iasul nu avut pana acum ritmul de crestere economica precum Clujul sau Timisoara pt ca pana acum nu s-a investit in infrastructura de transport din zona Moldovei.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 16.03.2023, 22:28)
Bravo ție ca ești ieșean. Dar de conducătorii ultracorupti din Iași nu spui nimic?
Despre cei care pun frână investițiilor în Iași prin șpăgile de 10% sau 15 % ?
Despre tonele de tabla primite de șeful c.j. Iași nu spui nimic?
Dar despre casele primarului, 6 case la număr, nu spui nimic?
Dar despre tatăl hoților,Nichita Gheorghe nu spui nimic?
Despre averea de 20 milioane euro a lui Nichita Gheorghe nu spui nimic? Conform ziariștilor Gândul.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 16.03.2023, 19:34)
La Iași este și un penitenciar . Eu propun să fie modernizat pentru că acolo să-și petreacă bătrânețele Iohannis, Rareș Bogdan și ceilalți din PNL . Votez USR!