Poporul s-a culcat în conştiinţă, Georgescu s-a retras momentan din politică

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 28 mai

Sursa foto: facebook

Sursa foto: facebook

English Version

Trezirea în conştiinţă a poporului român propovăduită ca pe un adevăr mesianic de Călin Georgescu a ţinut doar şase luni. Din 24 noiembrie 2024 până pe 26 mai 2025, când, seduşi de discursul lui Georgescu şi apoi doar de prezenţa lui în jurul "protejatului mai tânăr", 5 milioane de cetăţeni români cu drept de vot ar fi fost gata să ne scoată din Uniunea Europeană şi din NATO şi să trimită România pe marginea istoriei..

În 26 mai 2025, când întreaga tabără suveranistă aştepta un protest masiv în Piaţa Constituţiei, în momentul depunerii jurământului de către preşedintele Nicuşor Dan în plenul Parlamentului, nimic notabil nu s-a întâmplat. Protestul anunţat iniţial de George Simion, dezavuat ulterior de acesta, dar promovat intens pe reţelele sociale (în special pe TikTok), a eşuat lamentabil: în loc de milioanele anticipate, în piaţă au fost doar câteva zeci de persoane. Sau aşa cum scria ziarul BURSA, "trei pe băţ".

Se pare că adepţii suveranismului, fideli lui Georgescu şi Simion, au fost descurajaţi de ploaia care a căzut peste Capitală întreaga zi de luni. Situaţia, însă, nu este nouă: o prezenţă slabă s-a remarcat şi la strângerea de semnături din martie în Piaţa Constituţiei, precum şi la protestul organizat după respingerea candidaturii lui Georgescu de către BEC şi CCR. Unii ar putea spune că, din 24 noiembrie 2024 şi până acum, Dumnezeu nu l-a vrut pe Călin Georgescu. Sau poate că şi-a întors faţa de la el. Poate din cauza urii şi a violenţei verbale propagate de susţinătorii săi împotriva oricărei voci critice. Poate din cauza umbrelelor curcubeu fluturate inconştient de unii protestatari în Piaţa Constituţiei, simboluri asociate comunităţii LGBTQ+.

Numărul infim al participanţilor la protest a fost semnalul decisiv pentru Georgescu că a pierdut partida. A realizat că a pariat pe un cal pierzător, că "protejatul" său nu a reuşit să canalizeze entuziasmul popular şi că poporul, după o scurtă trezire, a ales să se culce la loc. În plus, în faţa noilor acuzaţii formulate de Parchetul General după ce, la o emisiune Realitatea TV, a citat un pasaj din Corneliu Zelea Codreanu, încălcând astfel condiţiile controlului judiciar, Georgescu a decis să se retragă. Nu definitiv, ci temporar. Toma Caragiu ar fi spus "c-aşa-i în tenis". Noi menţionăm că aşa e în politică. La preşedinţie, unul intră, altul iese. Călin Georgescu şi-a anunţat retragerea temporară din politică în chiar ziua în care Nicuşor Dan a devenit oficial preşedinte al României, în urma depunerii jurământului în plenul Parlamentului.

Călin Georgescu: "Această etapă a mişcării suveraniste s-a încheiat din punctul meu de vedere"

Georgescu şi-a anunţat retragerea printr-o postare video pe reţelele de socializare, în care a vorbit 12 minute, timp în care Călin Georgescu a reuşit să spună şi următoarele: "Lumea este sătulă de conflicte, războaie, haos, grabă, violenţă şi exces de politică. În România, lupta politică exagerată a dus la deprofesionalizare. Când atenţia oamenilor, stimulată şi speculată şi de media, e concentrată pe lupta politică, desigur, irelevantă pentru bunăstarea societăţii, înseamnă că oamenii profesiilor esenţiale pentru funcţionarea ţării, antreprenorii, meseriaşii, meşteşugarii, ţăranii, medicii, profesorii, militarii, sunt lăsaţi pe plan secund. Astfel, ţara se răceşte. Profesionalismul dezvoltă o ţară, în timp ce politica excesivă o slăbeşte. Azi, politica pare să fie umplut tot spaţiul.

(...) Momentul în care ne aflăm nu ne cere să ne revoltăm cu furie, nu ne cere să-i jignim pe ceilalţi. Ne invită să facem ceva mult mai important, să ne trezim conştient şi responsabil. (...) Privind cu sinceritate în interiorul nostru, trebuie să recunoaştem că am permis să se întîmple ceea ce ne doare acum. Doar asumându-ne această responsabilitate, învăţăm să fim o sursă de claritate şi de pace chiar şi în mijlocul haosului. (...) În primul rând, alegerile pentru funcţia de preşedinte al României din 2025 s-au încheiat. Odată cu acestea, am ales să închei şi implicarea mea activă în procesul politic, considerând că această etapă a mişcării suveraniste s-a încheiat din punctul meu de vedere. Vreau să subliniesc că această alegere este una personală şi nu implică nicio judecată asupra celor care continuă să susţină această cauză. Aleg să fiu, de acum înainte, un observator pasiv al vieţii publice şi sociale. Nu este o renunţare, ci o alegere responsabilă, făcută cu respect faţă de popor şi cu înţelegere faţă de situaţia actuală. Îmi concentrez acum toată atenţia şi energia asupra familiei mele, care are nevoie de linişte şi mai ales de sănătate după această perioadă intensă şi tumultoasă. Aleg să rămân în afara oricărei structuri de partid. Nu fac parte din niciun partid politic, parlamentar sau neparlamentar, şi nu sunt afiliat politic în niciun fel. Aleg să îmi păstrez o poziţie neutră şi echidistantă, fără apartenenţe politice. Nu doresc să ocup nici o funcţie în statul român în actuala situaţie. Nu am intenţia de a prelua conducerea vreunui partid politic şi nu voi da curs unor astfel de propuneri. Nu urmăresc să creez o platformă politică şi nu intenţionez să înfiinţez un partid. (...) În acest moment, aleg să nu particip la consultări sau dezbateri pe teme politice actuale sau viitoare, considerând că rolul meu este să fiu un observator atent şi responsabil. Totuşi, dacă voi vedea că drepturile celor care au ales diferit sunt încălcate sau apar nedreptăţi şi abuzuri, mă voi implica din nou cu voce clară pentru a apăra principiile democraţiei şi libertăţii. Chiar dacă acest capitol politic s-a încheiat, am convingerea că valorile şi idealurile pentru care am luptat împreună rămân neclintite. Sunt pregătit să revin atunci când va apărea o ocazie serioasă care să aducă beneficii reale României şi poporului român. (...) Dragii mei, eu am spus mereu că vom face istorie, nu politică. Şi asta am făcut. Lupta mea se vede în faptele mele, în toate demersurile pe plan intern şi internaţional pentru reluarea turului 2 din decembrie 2024 şi în campania din 2025. Dovada luptei mele sunt cicatricile mele şi ale familiei mele".

Misiune sau marketing politic? În loc de unitatea promisă, prezenţa lui Georgescu a adus doar dezbinare

La o simplă analiză a discursului lui Georgescu rămâi stupefiat de enormităţile debitate de acesta, fără să mai socoteşti şi repetiţiile lipsite de sens şi logică descoperite în textul spus de fostul candidat suveranist.

Călin Georgescu susţine că şi-a îndeplinit misiunea. Care a fost misiunea lui? Aceasta al cărei rezultat l-am văzut înainte şi imediat după 18 mai 2025? Misiunea lui a fost un marketing politic? Sau ce a fost? Ceea ce vedem noi că a rămas după Călin Georgescu este o dezbinare naţională provocată chiar de el. Nu se lăuda el că va aduce unitatea naţională? În 18 mai am constatat că naţiunea s-a împărţit în 6 milioane de pro-europeni şi 5 milioane de suveranişti. Asta nu este unitate, ci dezbinare naţională. Iar dezbinarea este probată şi de valul de ură şi de ameninţările care au inundat reţelele de socializare venite din partea adepţilor şi votanţilor lui Georgescu şi Simion către cetăţenii care s-au declarat pro-europeni şi către mass-media.

Mai mult, Georgescu spune că aşteaptă o cauză serioasă pentru a reveni. Vorbim despre acelaşi Georgescu care ne-a înnebunit în ultimele şase luni că a fost lovitură de stat în 6 decembrie 2024, că democraţia a fost răsturnată? Ce să înţelegem din ce a spus Călin Georgescu în urmă cu două zile? Că lovitura de stat şi răsturnarea democraţiei nu sunt cauze serioase, pentru care merită să lupte în continuare?

Călin Georgescu a mai afirmat în discursul său că el a făcut istorie, nu politică, pentru ca, mai apoi, în cadrul aceluiaşi text, să spună: "am ales să închei şi implicarea mea activă în procesul politic". Cu alte cuvinte, fiind implicat în procesul politic, a făcut politică şi nu istorie, aşa cum clamează.

Şi mai este ceva de menţionat: în tot discursul său de retragere, Călin Georgescu nu a pomenit nici măcar o singură dată numele George Simion. Nu a utilizat nici măcar sintagma "protejatul meu mai tânăr". Oare de ce?

Prin retragerea sa, Călin Georgescu adevereşte declaraţia Dianei Şoşoacă, care spunea că fostul candidat suveranist nu este decât o cometă a sistemului care şi-a îndeplinit misiunea de a învrăjbi poporul român şi că este un laş, deoarece nu a avut curajul să o înfrunte, ci şi-a lăsat adepţii să îi ameninţe.

Menţionăm că, ieri, în urma audierii sale la Parchetul General în legătură cu apariţia sa recentă la Realitatea TV, procurorii au decis extinderea cercetărilor penale asupra lui Călin Georgescu în legătură cu promovarea de idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe. Amintim că, la finalul lunii februarie, Parchetul General a decis începerea urmăririi penale şi inculparea lui Călin Georgescu pentru săvîrşirea a şase infracţiuni, dintre care cea mai importantă este instigarea la acţiuni pentru schimbarea ordinii constituţionale. În acest dosar, urmărirea penală se efectuează cu inculpatul Georgescu în libertate, dar aflat sub control judiciar. Potrivit măsurii preventive luate de procurori, în timpul controlului judiciar Călin Georgescu trebuie să îndeplinească următoarele obligaţii: să nu părăsească ţara; să informeze Poliţia cu privire la schimbarea locuinţei; să nu creeze/utilizeze conturi pe platformele sociale online pe care să posteze conţinut cu caracter legionar, fascist, antisemit, rasist, xenofob; să se prezinte la organul de poliţie desemnat de IPJ Ilfov, care va stabili programul de supraveghere; să se prezinte la organul de urmărire penală şi la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară, ori de câte ori este chemat; să nu deţină şi să nu poarte armă.

Opinia Cititorului ( 27 )

  1. Unii erati culcati tot timpul, noi cei care am votat cu Simion nu avem nici o treaba cu frustrarile voastre.

    Este incredibil cum doua opere universale trec neobservate atunci cand sunt citate. Jenant este ca unul din protagonisti cand rosteste cel mai renumit adevar nu este remarcat lipsindu i anvergura pe care un asemenea caracter o impuneau. Pe de alta parte cealalta Opera este neidentificata datorita mesajului complex transmis pe principul oamenii aud doar ceea ce inteleg...

    1. Sinergia Mefisto-Abatele Faria. Iata o tema de doctorat.

      O Idee extraordinara, va multumesc

    cu siguranta poporul s-a trezit , ca era sa alegem aceeasi conserva sovietica , ca-n ultimii 80 de ani.

    1. Despre cine se discuta sa faca guvernul? Vreun partid care nu a fost la putere in ultimii 80 de ani?

      mesajul s-a dat.

      n-o sa fie primavara cu o floare, dar e primul pas spre punctul 9 de la declaratia de la timisoara. 

      uite cine-l sustine pe georgescu si aur:rusia, ce doreste refacerea urss 2.0. 

      sustinerea e pe fata,la televiziuni, pe tic tok, nu se ascund. 

      Nu stiu dc ai trait pe vremea ceausismului, am prins 14 ani, era la fel ca dupa revolutie, 2 categorii de cetateni: nomenclaturistii de partid si aparatul de opresiune vs restul poporului,

      dupa revolutie e la fel ca inainte :2 categorii de romani :oligarhia de partid si specialii vs fraierii . 

    cum sa vii, mah, la "revolutie" cu umbrele curcubeu !? :))))))

    1. Primite gratis. Indivizi cu mana-ntinsa, iau ce pica, viseaza ca va ploua cu carnatzi.

      Cum deficitul e preconizat sa intre in limitele stabilite conform noii redenumiri a programului de reinarmare pe care insa nimeni in Mioritza Land nu s a interesat sa o afle mai era fezabil umbrela ucraineana pentru a ajunge la insemnele nationale, tousi nu era sigur daca intra PSD la guvernare pentru a imprumuta stindardul proletar sa incropim de o identitate nationala.

      Vorba renumitului Analyst politic ILC, Familie mare(eiropeana), remuneratie dupa buget... 

    Acum, culmea, dezbinarea națională între "proeuropeni" și "pleava societății" a adus-o tot "legendarul" CG.

    "Adevărul umblă cu capul spart", iar "minciuna are picioare scurte".  

    Motivul dezbinarii între fanaticii celor două părți, asta pentru că există și oameni normali în ambele tabere, e evident. Sistemul a anulat anticonstitutional niște alegeri și a interzis dreptul de a vota și a fi votat liber oricine care dorește să candideze.

    Experimentul unic în Europa a reușit. Păpușarii sunt mulțumiți. Spre exemplu, nu au îndrăznit așa ceva în Italia când au câștigat alegerile "fasciștii" lui Meloni. 

    1. Italia e tara, nu provincie marginasa

      De fapt stai, si Slovacia , 5,4 milioane licuitori, e țară :)) Romania...nu.

      Tocmai ,nu poate candida oricine,mai ales cei care vad extraterestrii,apa nu e apa,aerul nu e aer!Si in special,nu pot candida tradatorii de tara!Lasa ca se va demonstra ce si cum,Georgescu nu a venit din neant!Sa dea din gusa pe cine are in spate!Auzi,pot candida toti nebunii cu avioane in cap!

      cei care spun ca nu vor sa mai ia credite...

      E mai bine cu avioane decat cu drogangeala si lgbt.

      Ce mai face domnișoara de 70 de ani? Tot cizmă comunistă?

      Ai mai plecat la război? Unde ți-e valiza de lemn? 

    Cand luceafarul bland,

    Nicusor aluneca pe o raza in Cotroceni, 

    nu e loc de nici o alta persoana in politica romaneasca,

    dar ar fi o greseala mare sa uitam ca poporul nostru e "tare". 

    1. E putin amuzant cum se grupeaza toti "pro europenii" ca sa cadă, de sus, împreună. Stiu o parte din pesedisti cum sta treaba, de vor sa stea in afară.

      mai tragic e cum niste "patrioti" practic tin pumnii stransi ca Romania sa esueze.

      nu confunda mujicii cu ce-i al nostru ;)

      2004-2014-2025, sovietul tău a pierdut pe linie.

      Nu vrem mizerie și sărăcie rusească. 

    Ori a fost retras de cine ni l-a bagat pe gat, ori

    vazand plistiseala din piata de la protest, s-a gandit sa-i tina calzi pe izolationisti cu asa zis-a retagere.

    "Sa se ocupe si de familie". Adica sa devina pretios prin cerere mare, cantitate mica. ca era fasait deja cu aceleasi texte, o propozitie spusa lent in 5 minute. 

    1. E spectrul pârnăi, el ar vrea să fie slugă rusească, dar nu la pârnaie.

      sa se ocupe de familie la 65 de ani??? bai, astea sunt povesti de adormit copii. nevasta e la menopauza, copii la casele lor. ah, am uitat, poate are o pisica care se simte neglijata

      Pai,taman la 65 de ani fiindca sunt bolnavi....cu capul!Nevasta-sa este sufletul lui.pereche,unul.mai nebun decat altul!

    Poporul la urne a votat "clar" o schimbare,

    toate partidele asa zise pro-europene au avut 

    procente mai slabe,decat la alegerile anterioare, 

    actuala coalitie PSD-PNL-UDMR a bagat Romania, 

    in criza economica (deficit peste 9 %,dobanzi la imprumut 

    cele mai mari din UE,inflatie peste 5 %........), 

    si acum fara nici o jena, vor la putere in continuare,tot ei.

    Cred ca Caragiale putea sa se inspire din acest circ politic.  

Comanda carte
danescu.ro
eximbank.ro
arsc.ro
fngcimm.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Mai. 2025
Euro (EUR)Euro5.0553
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4593
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3938
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0261
Gram de aur (XAU)Gram de aur476.5712

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
tibco.ro
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
antiquemarket.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb